Camilla Rye er utdannet Doula, svangerskapsterapeut og kursleder ved det lengste utdanningsforløpet på DOULASKOLEN i Oslo; den 2-årige deltidsutdannelsen, hvor hun også har fått undervisning av Jennifer Walker i Spinning Babies metoden (www.spinningbabies.com).

I tillegg er Camilla yogalærer 200t RYT, har bachelor i metafysikk og påbegynt master i helhetspsykologi med fokus på veiledning - denne delen av utdannelsen ble pauset da hun ble mamma:-) Høsten 2018 starter hun på siste året av sykepleierutdanningen.


«Jeg er mamma til en nydelig gutt født våren 2015. Som mange andre kvinner, fikk jeg under graviditeten høre fra erfarne mødre hvor smertefull og vanskelig en fødsel er, at jeg ikke hadde den villeste fantasi om hva jeg gikk imøte, og at jeg ville være «ødelagt» etterpå. Det ga opphav til en del motstridende følelser i meg; jeg følte egentlig kun glede og spenning overfor denne milepælen jeg skulle få oppleve, samtidig skjønte jeg at det lå mye sannhet i hva disse kvinnene fortalte meg.

Fødselserfaringen min ga meg enorm selvtillit, en opplevelse av hvor mye iboende kraft, styrke og ydmykhet kvinner har, og råheten og vidunderet en fødsel er - for mor og barn! Fødselen ga meg en personlig åpenbaring om at det er jordmor jeg skal bli, og grunnlaget for at jeg nå går sykepleien, fordi jeg ønsker å hjelpe kvinner føle seg styrket av sin fødselsopplevelse. Jeg forsto at mange kvinner ikke er ivaretatt under svangerskap, fødsel og barseltid, av ulike årsaker, og at det kan føre til angst, tvil, og til og med mangel på kontakt mellom mor og barnet i magen - og det nyfødte barnet.

For å kjenne seg styrket av fødselen, har jeg fokus på naturlig fødsel. Samtidig har jeg erfart at det nærmest er likegyldig hvor og hvordan man føder så lenge mor føler at hun har hatt en god fødselsopplevelse. En god fødselsopplevelse kan man best legge tilrette for ved å kjenne trygghet og ivaretakelse av egne behov under svangerskapet og fødselen, og å snakke om fødselen etterpå.

Ved kontinuerlig pleie og svangerskapsomsorg, sier forskning at kvinnen er mer avslappet og trygg, og at hun derfor kan ha en lettere, raskere fødsel med ingen/færre komplikasjoner. Jeg kan hjelpe deg ved å åpne for samtale om fødsel, hva du gleder deg til, og engster deg for, og gi kunnskap og veiledning. Jeg kan gi individuell tilpasset massasje, yoga og meditasjon som fremmer fleksibilitet, styrke, fokus og avspenning; akupressur, fysiske øvelser med aktive fødestillinger og pusteteknikker som virker smertelindrende og riestimulerende. Øvelser fra Spinning Babies som fremmer en optimal posisjonering av babyen i bekkenet i forberedelse til og under fødsel, kan praktiseres fra andre trimester.

Jeg håper å kunne følge deg fra så tidlig som mulig i ditt svangerskap for å etablere en god relasjon og hjelpe til med å danne de beste omstendigheter og forutsetninger for et trygt og godt svangerskap og fødsel, gjennom fødselen og barseltiden.»


Camilla tilbyr:

 • Fødselsforberedende samtale
 • Gravidmassasje for andre og tredje trimester
 • Spinning Babies-metoden for optimal posisjonering av baby før/under fødsel
 • Akupressur og modningsakupressur
 • Puste- og avspenningsøvelser
 • Yoga tilpasset den enkelte kvinne
 • Fødselsforberedende kurs for enslige og par
 • Veiledning for å knytte bånd til babyen i magen for mor, far/medmor og eventuelle søsken
 • Ammeveiledning
 • Babymassasje og babymassasjekurs
 • Avspenningsmassasje for ikke-gravide som del av svangerskapsforberedelse
 • Fasciaavspenning for gravide og ikke-gravide
 • Doulatjeneste

Camilla tilbyr Doulatjeneste i Oslo og opptil 1 times kjøring fra Oslo.


For info og timebestilling:

camirye@yahoo.com

Mobil: 915 64 811Språk

Camilla snakker NORSK.

Camilla speaks ENGLISH.