Nini Myhrvold er utdannet fødselsdoula, barseldoula, svangerskapsterapeut og kursleder ved det lengste utdanningsforløpet på DOULASKOLEN i Oslo, den 2-årige deltidsutdannelsen, hvor hun også har fått undervisning av Jennifer Walker i Spinning Babies metoden (www.spinningbabies.com).


Hun er sertifisert innen Nevro-Lingvistisk Programmering (NLP), kraniosakral terapi, refleksologi, aromaterapi, fem-elements loven i kinesisk medisin, og flere puste- og meditasjonsteknikker. Spisskompetansen hennes ligger innen traumesensitiv omsorg og tilknytningsforstyrrelser, der hun har erfaring fra å jobbe med mennesker innen rus, psykose, incest og seksuelle overgrep.Begivenheten av en barnefødsel rommer så veldig mye mer enn kun det fysiske, og fortjener en ro, tilstedeværelse og oppmerksomhet som rommer begge foreldre på en så trygg og kjærlig måte som mulig, innenfor det som også er utenfor vår kontroll.

Ordet 'doula' kommer fra gresk og betyr enkelt oversatt “en kvinne som tjener”. Når en kvinne går gravid er det ikke bare et barn som skal skapes, men også en mor som trer frem, eller to, og som oftest også en far. Dette løfter opp voksesmerter i både kropp og psyke, og forandringer som kan være utfordrende å bære i en tid hvor en er ekstra følsom og sårbar.


Som Doula bærer jeg med meg en hel del verktøy som kan hjelpe kroppen med smertelindring og innsikter som gjør at den på en trygger måte kan åpne opp for de forandringer den skal igjennom. Samtidig vil jeg kunne dele visdom om hvordan vi i kropp og sinn er bærere av historien vår, celleminner, og for noen også traumer, som delvis kan gjøre denne ferden mer utfordrende enn ønsket.


Alt vi kan bevisstgjøre og forløse før en fødsel er en god investering, samt det å bli bedre kjent med hva som kan kunne dukke opp under fødsel, gjør dere bedre rustet til å stå trygt i det uforberedte som kan løftes opp i den forløsningen det er å bringe et barn inn i verden. Som par er det mange som møter et dypere plan i hverandre enn tidligere, og her kan det være godt å ha en nøytral person som kan oversette de ulike virkelighetsbildene som tidvis kan by på friksjon i denne ferden mot det å bli foreldre. Dypest sett er det barnet jeg “tjener”, ved å tilrettelegge så optimale forhold vi kan for å ta imot den nye sjelen som dere har invitert inn i livet.


Mitt liv har vært en reise som har lært meg å prioritere naturens visdom, hvordan vi kan lytte innover etter svarene som harmonerer med sjelens sannhet, fremfor ytre idéer og forpliktelser. Fra liten av har jeg hatt med meg en sensitivitet og bevissthet som har vist meg hva som ligger bak de slørene av identitet som vi mennesker ofte gjemmer oss bak, noe som har gitt meg innsikt i differansen mellom et menneske i harmoni, og de ubalanser som kan blokkere vår sanne natur fra å puste fritt. Enkelt sagt, jeg lytter dypt med alle sanser, og kan oppfatte signaler som vi selv ikke alltid er bevisste, men har nytte av å bli sett eller møtt i. Gjennom dette åpner jeg for et intuitivt samarbeid, der vi sammen finner ut av hvilke verktøy kroppen eller sinnet ditt/deres trenger for å oppnå mer harmoni i både kropp og sinn. Og fasiliteter optimale forhold for barnet som vokser frem, og et trygt rom når ankomsten er klar.Nini tilbyr:

 • Doulatjeneste før, under og etter fødsel
 • Gravidmassasje
 • Fotrefleksologi
 • Fødselsforberedende omsorg, støtte og veiledning
 • Bevisst fødselskurs for enslige og par
 • Puste- og avspenningsøvelser
 • Akupressur for svangerskapsplager, fødselsmodning og smertelindring
 • Spinning Babies øvelser for optimal posisjonering av baby før og under fødsel
 • Barselomsorg
 • Barselmassasje
 • Ammeveiledning
 • Babymassasjekurs
 • Samtaleterapi
 • Traume- og tilknytningsveiledning
 • Helhetlige behandlinger for ikke-gravide

Nini bor i Hole kommune mellom Sandvika og Hønefoss, og tilbyr tjenester i to timer kjøring i alle retninger.

Trykk her for å lese om gravidmassasje og fødselsforberedelse

Trykk her for å lese om doulatjenesteFor mer info og timebestilling:

E-post: ninimyhrvold@gmail.com
Tlf: 926 27 613


Språk

Nini snakker NORSK, og forstår godt SVENSK og DANSK.
Nini speaks ENGLISH.