Trude Laukli er utdannet fødselsdoula, barseldoula, svangerskapsterapeut og kursleder ved det lengste utdanningsforløpet på DOULASKOLEN, den 2-årige deltidsutdannelsen (2023), hvor hun også har fått undervisning av Claire Eccleston i Spinning Babies®-metoden(spinningbabies.com).

"Hei! Litt om meg. Jeg er mor til 4 herlige barn, og har hatt fantastiske fødsler som gjorde at jeg følte jeg nailet dette med å føde. Da må man jo dele kunnskapen videre, og det har jeg gjort i 25 år. Jeg leste meg selv grundig opp og forberedte meg på alle tenkelige måter- det gav frukter.

Jeg er utdannet makeupartist, og har jobbet med film og foto i over 20 år.
I en årrekke var jeg kreativ leder og faglærer ved Art Complexion makeupskole. Nå driver jeg selskapet Laukli & Laukli sammen med min mann som Art Director i tillegg til å være frilans makeupartist.

Interessen for kvinnehelse generelt, og spesielt graviditet, fødsel og barseltiden, blir bare større og større for hvert år som går. Jeg bruker mye tid på å tilnærme meg mer kunnskap rundt dette og er allerede godt i gang med å hjelpe mange fine kvinner og par, spesielt med fødsels-forberedelser og ikke minst i den viktige barseltiden. Jeg var med på min første fødsel som fødselshjelper allerede som 18 åring, og da åpnet det seg opp en nydelig verden for meg.

Jeg er i noen tilfeller i dialog med par allerede før de er gravide, så da er jeg så heldig å få følge dem hele veien. Jeg er med hos jordmor, osteopat, på ultralyd, på gravidyoga osv om man vil. Jeg tilrettelegger slik at alle de jeg følger blir hørt og sett fra a-å. For meg betyr en svært tett oppfølging av et mindre antall par mer enn mange antall par og bare litt forberedelser. Jeg er en all in person. Vi skal bli en fin flette og bli godt kjent. Så jeg tar bare på meg et visst antall oppdrag pr år. Slik kan jeg følge opp på en nær og fin måte.

Så hvorfor er jeg Doula? Under pandemien var pågangen for å få ekstra støtte og hjelp veldig stor, så jeg gav «hobbyen» min større plass, og utdannet meg som Doula ved siden av min vanlige jobb i 2021-2023. Dette for å tilegne meg mer kunnskap, for så igjen å kunne hjelpe til litt bedre. Det ga meg mye mer enn jeg håpet på.

Jeg vil fortsette å kurse meg, det neste på plakaten er gravidyoga-lærer. Selv praktiserer jeg yoga daglig og gjorde yoga i alle mine egne svangerskap. Siden det har det rullet av seg selv.

Mitt ønske og mål er at partner skal få finne sin plass på sin egen måte, og at partner får nok informasjon til lettere å kunne bidra med en trygghet og ro. Få sine oppgaver, slik at vi spiller på lag. En Doula tar ingen sin rolle, vi har simpelthen bare flere hender til å hjelpe den gravide, den fødende og den nyfødte barselkvinnen og lille babyen. Hvordan tar vi vare på en baby som har fått en litt røff fødsel. En baby som gråter mye?

Vi øver, trener, og gir jernet på det meste her i livet. Å bli foreldre, å gå gravid, å ha en gravid kjæreste, å føde eller å være en medhjelper på en fødsel må også øves på. Tanker rundt å bli foreldre må modnes. Og vi må trene, myke opp kroppen og holde den myk, sterk og smidig før en fødsel. Det er et maraton, så la oss forberede oss mentalt og fysisk. Jeg er svært bevisst på at en fysisk bra form, aktivitet og generell ivaretakelse, gjør oss psykisk bedre rustet til alt som er i vente. La oss gjøre det til verdens fineste opplevelse.

Det er viktig å tenke på og planlegge hva skjer når man kommer hjem, å forberede seg på det som kommer etter en fødsel også. Å aktivere de fine relasjonene man har rundt seg av venner og familie for å lettere å be om hjelp er også å anbefale. Lage sin egen lille landsby. Hvem vil du ha i din? Jeg har stor tro på at vi står sterkere sammen og at ingen klarer alt alene.

Har du vært gjennom en fødsel tidligere som ikke opplevdes bra, så snakker vi oss igjennom dette før en ny fødsel. Jeg følger mange kvinner med tidligere fødselstraumer, og kvinner som av ulike årsaker synes dette med å føde er vanskelig og utfordrende å tenke på. Vi finner ut av dette sammen og med god hjelp av flinke fagfolk. Mitt nettverk er stort og jeg kan sende dere til akkurat den riktige instansen der min kunnskap ikke rekker til. Eller om det er noe medisinsk.

Kunnskap er makt. Er du forberedt, går alt så mye lettere. Er du forberedt, er du også tryggere. Er du trygg, vil du lettere finne en ro som vil gi deg en bedre fødselsopplevelse. Har du i tillegg en Doula, ja da står du sterkt:-)"Trude tilbyr:
 • Doulatjeneste før, under og etter fødsel
 • Fødselsforberedende samtaler
 • Samtaler om tidligere fødsel
 • Behagelig, avspennende gravidmassasje
 • Modnings-akupressur
 • Spinning Babies-metoden for optimal posisjonering av baby før/under fødsel
 • Puste- og avspenningsøvelser
 • Yoga tilpasset den enkelte kvinne
 • Veiledning for å knytte bånd til babyen i magen for mor og far/medmor
 • Hjelp til å skrive fødebrev
 • Barselmassasje
 • Avspenningsmassasje for ikke-gravide som del av svangerskapsforberedelse
 • Samtaler før ønsket graviditet
 • Samtaler med partner
 • Tilbyr og ønsker en tett og trygg oppfølging hele veien fra ønsket graviditet til man har funnet sin trygghet i barseltiden
 • Akutt hjelp: Trenger du meg akutt i fødsel kan du ta kontakt og jeg kommer om jeg har anledning

Trude holder til i Oslo og tar på seg oppdrag i Oslo og omegn.

Ta nærmere kontakt på mail for avtale. Vi avtaler pris utifra hvilke tjenester du/dere vil benytte deg/dere av.

Trykk her for å lese om gravidmassasje og fødselsforberedelse

Trykk her for å lese om doulatjeneste


For mer info og timebestilling:

E-post: trude@laukli.no
Tlf: 932 03 715
Instagram: @doulalaukli og @trudemlaukli


Språk:

Trude snakker NORSK.
Trude speaks ENGLISH.