Dina Heiberg er student ved den 2-årige deltidsutdannelsen på DOULASKOLEN i Oslo, og vil være ferdigutdannet fødselsdoula, barseldoula, svangerskapsterapeut og kursleder i mars 2025.

Hun er tobarnsmamma, aktiv ammehjelper og følger ivrig med på hva som skjer lokalt og nasjonalt i fødsels- og barselomsorgen. Hun har bred erfaring fra barnehage og litt fra barneskole. Hun har også en bachelor i "English with Creative Writing" fra London.

Hun tilbyr pleie, omsorg og veiledning gjennom svangerskap, fødsel og barseltid.

Dina tilbyr:

 • 60 min uforpliktende samtale
 • Doulatjeneste før, under og etter fødsel
 • Fødselsforberedende samtale
 • Samtaler om tidligere fødsel
 • Gravidmassasje for andre og tredje trimester
 • Barselmassasje
 • Akupressur og modningsakupressur
 • Puste- og avspenningsøvelser
 • Hjelp til å skrive fødebrev
 • Fødselsforberedende kurs for enslige og par
 • Ammeveiledning
 • Babymassasje og babymassasjekurs
 • Avspenningsmassasje for ikke-gravide som del av svangerskapsforberedelse
 • Samtale med partner

Dina bor i Bærum kommune ved Oslo, og tilbyr tjenester innenfor 1 times kjøring derfra. Hun tilbyr studentpris for gravidmassasje. Som fødsels- og barseldoula tar hun kun betalt for kjøring nå i startfasen (støtten er gratis for de første 3 fødslene). Ta kontakt via telefon eller mail.
Les mer om henne nederst på denne siden!

For mer info og timebestilling:

E-post: dinaheiberg@gmail.com
Tlf: 923 29 568Språk

Dina snakker NORSK.
Dina speaks ENGLISH.
Dina parle FRANÇAIS.


Mer om Dina:

"Etter et liv på evig søken etter nye opplevelser og erfaringer, kom jeg i møte med den største begeistringen da jeg ble gravid, den tøffeste erfaringen med å føde og det helt unike i å bli mamma for første gang. Alt det gode og alt det vonde i en virvelvind av klarhet og rot. Ingenting har noen gang fascinert meg så mye som dette tema- derfor rettet jeg min kurs mot å bli doula.

Under min første graviditet var jeg så heldig å få tett og mye oppfølging av jordmor og gynekolog på den lille plassen mannen min og jeg nettopp hadde flyttet til i Sør-Frankrike. Tilstanden min var i en kontinuerlig kamp mellom begeistring, sårbarhet og indre ro/uro. Heldigvis for oss var jordmor sertifisert i Hypnobirthing teknikk, som er en kombinasjon av pusteøvelser og visualisering i forberedelse til fødsel. I løpet av de 7 timelange fødselsforberedende møtene vi hadde med henne, ble vi mer kunnskapsrike, fikk øvd oss på fødestillinger og fikk lufta bekymringer vi hadde. Det var også fint å ha en tid sammen hvor fokuset vårt var kun på barnet.

Det var imidlertid ikke jordmor som gjorde inntrykk på meg i selve fødselen. Jeg hadde nemlig en slags doula i gynekologen min. Hun var en som alltid tok seg god tid til pasientene sine og hun ble godt kjent med oss i løpet av svangerskapet. Så da dagen kom, og jeg skulle føde for første gang, så jeg at hun var på vakt og kjente meg utrolig betrygget - som ei lita jente i en god trøstende klem. Hun var en som forsto hva en kvinne som føder går gjennom og hun kjente meg. Hennes nærvær og kompetanse, mannen min sitt faste trykk mot sacrum og påminnelsene om pust, lot hormonene fylle rommet og igangsette kroppens evne til å føde barn. Når jeg ser tilbake på det, var det utrolig viktig for meg å kjenne at personalet stolte på meg. Det ga meg rom for å gå inn i meg selv og stole på min egen fødekraft. Jeg tror det har gitt meg en forståelse av hva som kan være avgjørende for at en kvinnes fødsel føles verdig, uansett hvordan fødselsforløpet ser ut.

Det er ikke til å komme unna at barselperioden er en tid som er vanvittig fin, men også utrolig vanskelig for de aller fleste. Støtten fra jordmor og annet helsepersonell i barseltiden var uvurderlig. De tok hånd om og fulgte opp både meg og barnet - fysisk og psykisk. Legen og helsesykepleier som så fulgte opp barna i sine første leveår, spurte alltid hvordan det gikk med meg og jeg gikk ut derfra med lave skuldre og et smil om munnen. Det var en god følelse av å bli sett og hørt og jeg følte at omsorgen de ga oss var genuin. Da jeg i etterkant oppfattet at flere kvinner opplever manglende oppfølging i barseltiden, ble jeg opprørt og samtidig svært bevisst over hvor heldig jeg selv hadde vært. Da ble det klart for meg at jeg kunne bruke mine gode erfaringer til å støtte andre kvinner og nybakte familier.

Jeg er fortsatt student ved Doulaskolen i Oslo, hvor min lidenskap for dette tema er like stor som mengden kunnskap som finnes rundt det. Jeg ønsker allerede nå å tilby kvinner og par mine tjenester som doula. Mitt ønske er å hedre deg som er gravid i denne helt spesielle fasen i livet. Jeg vil være der for å lytte til dine følelser rundt graviditet, fødsel og tiden med barnet etterpå og dele med deg det som er relevant fra min kunnskap og mine erfaringer. Det er svært viktig for meg at vi er autentiske med hverandre. Dette er helt avgjørende for at jeg kan være riktig støtte for akkurat deg. Det finnes ikke noe å skamme seg over, ingen dumme spørsmål eller riktige følelser og det er heller ikke en svakhet å ville ha støtte i den perioden du er i.

Jeg ønsker også å være en ressurs for en eventuell partner. Samspillet dere imellom er viktig i alle disse fasene og det kan være lurt å ha tenkt på og pratet om forventningene dere har til fødsel og barseltida. Partner er ofte mors største støttespiller i fødselen, og jeg ønsker å være tilgjengelig for partner og tipse om hvordan han/hun kan gi fysisk og emosjonell støtte til deg i denne prosessen. En doula vil også være en trygg og kjent person som partner kan forholde seg til. Min rolle i fødsel er noe vi vil diskutere på forhånd for å avklare hva dere forventer av meg.

Kontinuiteten vi doulaer tilbyr kommende foreldre, mangler ofte i dagens barselomsorg, og det er trist fordi jeg tror ikke det skal så mye til for å hjelpe en gravid, fødende eller nybakt mor til å føle seg ivaretatt og forstått. Det er nettopp dette jeg som doula ønsker å gi: den samme betryggende følelsen jeg følte på den gang jeg var i uvitenheten.

For meg er ikke støtten jeg ønsker å tilby noe nytt og alternativt, men noe gammelt som har blitt tuklet med og glemt. Gjennom historien har det i alle kulturer vært et kvinnefellesskap rundt kvinnen gjennom svangerskap, fødsel og barseltid. Slik er det fortsatt i en del mer tradisjonelle samfunn i verden, men her i Vesten har dette fellesskapet rundt kvinnen forsvunnet og kvinnen eller paret må ofte stå i denne overgangen alene. Heldigvis er vi i en tid hvor vi begynner å bli oppmerksom på konsekvensene av praksisen vi har i dag, og vi er flere som jobber for at fødsels- og barselomsorgen blir mer omsorgsfull. Det er fantastisk at moderne medisin redder så mange kvinner og barn som ikke tidligere kunne reddes, men vi skal ikke bare redde liv, vi må også verne om dem. Støtte fra doulaer blir stadig mer utbredt i vestlige land, slik at familier kan få god, kontinuerlig omsorg!"