Gravidmassasje, modningsakupressur og igangsetting av fødsel

Du som er gravid, kan bestille fødselsforberedelse gjennom hele svangerskapet. Du kan bestille gravidmassasje fra du er 4 måneder gravid.


Gravidmassasje og annen behandling

Gravidmassasje er en helhetlig, avspennende, harmoniserende, langsom og svært behagelig behandlingsform. Den utføres med litt lett trykk, spesielt på ristimulerende punkter, for ikke å utløse kynnere eller sette igang fødselen for tidlig.

Gravidmassasje kan bl.a. hjelpe mot muskelspenninger og smerter, dårlig blodsirkulasjon, væskeansamling (ødem) og søvnproblemer. Massasjen kan også hjelpe deg som er gravid til å komme mer tilstede i kroppen, pusten og øyeblikket, og få stilnet tankestrømmen. Slik kan kropp og sinn gi slipp, og du kan få dyp indre ro og hvile. Dette er svært viktig som forberedelse til fødselen, og babyen kan også nyte godt av behandlingen.

Som start på behandlingen, gjøres noen få Spinning Babies-øvelser som er svært nyttig for at mors bekken kan gi bedre plass til babyen og at babyen kan få en bedre posisjon i mors bekken.

Det kan også avtales akupressurbehandling.


Fødselsforberedelse

Dersom du bestiller fødselsforberedelse, kan du bli ledet i avspennings- og pusteøvelse, kontakt med baby-øvelse eller visualisering av en optimal fødsel, eller prøve ut aktive fødestillinger eller annet som du har behov for. Det vil også settes av tid til samtale og veiledning om svangerskap og fødsel.

Det vanligste er å bestille en kombinasjon av behandling og fødselsforberedelse.Naturlig igangsetting av fødselen

Dersom du går over termindato, kan det gis behandlinger med kombinasjon av gravidmassasje, fødselsmassasje, soneterapi, akupressur, avspennings- og pusteøvelse, visualiseringsøvelse og Spinning Babies-øvelser som kan være med på å sette igang fødselen.